- BAHAN-BAHANNYA :-
- 250 gm isi ayam
- 1 sdk gula
- 2 sdb cencaluk
- 2 sdb minyak
- 2 batang serai (dititik)
- 2 biji bawang besar (dipotong-potong)
- 2 ulas bawang putih (dicincang)
- 125 ml air
- 1 sdk kicap pekat
- 2 biji cili merah (dipotong serong)
- 2 biji cili hijau (dipotong serong)
- CARA MEMBUATNYA :-)
- Perapkan ayam bersama gula dan cencaluk selama 15 minit.
- Panaskan minyak didalam kuali dan masukkan serai,bawang putih dan bawang besar.tumis sehingga wangi.
- Masukkan ayam dan kacau goreng selama 2 minit.
- Masukkan air,kicap pekat dan cili.Kacau rata dan didihkan sehingga kuah agak pekat.Sajikan panas.
Sunday, January 30, 2011
ayam cencaluk
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment