BAHAN-BAHAN :
1/2 paket bihun (rendam sehingga lembut)
5 ulas bawang putih (tumbuk)
4 ulas bawang merah (tumbuk)
1 Tbsp cili kisar
2 Tbsp taucu
1 mangkuk kecil isi ayam dadu
5 keping filamen ketam (potong 4)
sedikit kangkung
1 biji tomato hijau (belah 6)
kicap cair & kicap manis secukup rasa
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali dan tumis bahan tumbuk dan juga cili kisar sehingga terbit minyak.
Masukkan taucu dan daging ayam.
Gaul rata.
Tambahkan kangkung, filamen ketam dan bihun yang telah di tos dan masak sehingga bihun lembut.
Masukkan kicap secukupnya.
Sebelum diangkat dari api, masukkan tomato hijau.
Sedia dihidangkan bersama cili potong dan perahan limau kasturi.