BAHAN-BAHAN :
1 paket mi sanggul (celur hingga lembut, tos)
3 batang kangkung (hiris)
1 biji tomato (belah 6)
1 keping kek ikan (hiris nipis)
3 ekor sotong (buang dakwat, hiris bulat)
1 Tbsp sos tiram Nona
sedikit kicap cair
sedikit gula
garam bukit jika perlu
minyak untuk menumis
DITUMBUK :
1/2 labu bawang besar saiz kecil
5 ulas bawang putih
7 tangkai cili kering rebus
1 Tbsp udang kering (rendam, tos)
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bahan tumbuk sehingga wangi.
Masukkan sotong dan kek ikan.
Tumis hingga sotong kecut.
Masukkan kangkung dan masak sehingga kangkung layu.
Kemudian masukkan mi yang telah ditos.
Tambahkan bahan perasa dan gaul rata.
Akhir sekali masukkan tomato.
Kacau sebentar dan bolehlah dimatikan api.
Sedia dihidangkan bersama perahan limau kasturi dan juga cili potong.