BAHAN-BAHAN :
3 ekor ikan bawal hitam (lumur garam kunyit, goreng)
3 ulas bawang putih (ketuk)
1/2 labu bawang holland (hiris)
8 tangkai cili api (ketuk)
2 biji tomato masak (potong baji)
2 Tbsp cili kisar
4 Tbsp sos tomato
1 tin rambutan bersama nenas (ambil sedikit sirap)
garam bukit/gula jika perlu
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bawang putih bersama bawang holland sehingga wangi.
Masukkan cili kisar dan tumis sehingga pecah minyak.
Kemudian masukkan sos tomato, buah tomato dan juga sedikit sirap daripada buahan.
Masak sehingga tomato lembut.
Akhir sekali masukkan ikan, cili api dan juga buah.
Perasakan secukupnya.
Setelah sebati bolehlah diangkat dan dihidangkan.