BAHAN-BAHAN :
1 kg tulang lembu
1 bungkus sup bunjut tulang
1 bungkus sup bunjut
4 liter air tapis
1 kiub pati lembu
3 inci halia bentong (ketuk)
1 Tbsp biji jintan putih (tumbuk)
1 Tbsp biji jintan manis (tumbuk)
biji lada hitam secukup rasa (tumbuk)
1 labu bawang Holland (rebus, kisar)
1 batang lobak merah (rebus, kisar)
4 biji kentang (rebus, kisar)
3 Tbsp puri tomato
3 Tbsp cili boh PUTERI
1 tsp italian herbs
sedikit daun sup (hiris halus)
garam bukit/ gula
CARA-CARA :
Masukkan tulang, air, sup bunjut, kiub lembu, bahan tumbuk, halia, cili boh dan juga puri tomato ke dalam periuk tekanan.
Masak dengan mode High Pressure selama 45 minit.
Setelah cukup 45 minit, lepaskan tekanan dan tekan mode Stir fry.
Tambahkan bahan kisar dan juga italian herbs.
Masak sehingga mendidih dan kuah sedikit pekat.
Akhir sekali perasakan secukupnya.
Sebelum dihidangkan taburkan hirisan daun sup.
Enak dinikmati bersama cicahan roti Perancis.