BAHAN-BAHAN :
- 1 mangkuk kecil isi ayam
- 1 mangkuk kecil udang
- 1 batang saderi (potong kecil)
- 1/2 batang karot (hiris bulat)
- 7 batang kacang panjang (potong 3 cm)
- sedikit bunga kobis (potong, rendam air garam dan toskan)
- 1 biji tomato (potong 8)
- secekak cili api (diketuk)
- 1 biji cili merah (dihiris)
- 1 batang serai (diketuk)
- 3 helai daun limau purut (dicarik-carik)
- 1 biji bawang besar (dipotong baji)
- 5 ulas bawang putih (diketuk)
- sos tiram, sos cili, sos tomato, kicap cair dan kicap manis secukupnya
- minyak untuk menumis
CARA-CARA :
- Panaskan minyak di dalam kuali, tumis bawang putih hingga wangi. Masukkan isi ayam, masak hingga isi ayam kecut. Kemudian tambahkan udang, kacau rata.
- Setelah udang masak masukkan sos-sos dan juga sayur. Renihkan sebentar. Setelah sayur agak layu bolehlah diangkat dan dihidangkan.