BAHAN-BAHAN :
- 1 paket mi udon
- 3 helai daun kobis cina (dihiris)
- 1 paket kecil bebola ikan
- 2 pokok daun bawang (hiris)
- 1 paket cendawan enoki (potong akar dan leraikan)
- 1 batang saderi (hiris)
- 5 batang filamen ketam
BAHAN KUAH SUP :
- 3 gelas air
- 1/2 sdb serbuk pati ikan bilis
- 1/2 sdb serbuk pati ayam
- 4 sdb kicap cair @ secukup rasa
CARA MEMASAKNYA :
- Panaskan air di dalam periuk bersama semua bahan untuk sup. Biar sehingga mendidih.
- Masukkan semua bahan lain termasuk mi dan masak lagi hingga mendidih kali kedua. Jika suka bolehlah pecahkan sebiji telur ke dalam sup ini.
- Angkat dan hidangkan panas. (Sup ini sepatutnya dimasak menggunakan periuk tanah)