BAHAN-BAHAN :
5 ekor udang saiz xxl (buang urat, goreng sehingga kecut)
4 tangkai kacang panjang (poton 4cm )
2 helai daun limau purut (carik)
1/2 kotak santan KARA (100ml)
1/2 kotak air
1 labu bawang besar (hiris)
1 asam keping
garam/gula
minyak untuk menumis
DIKISAR :
4 tangkai cili hijau
20 tangkai cili api hijau
1 batang serai
1 labu bawang besar (saiz kecil)
2 ulas bawang putih
2 cm halia
CARA-CARA :
Di dalam kuali panaskan sedikit minyak.
Masukkan bahan kisar dan tumis sehingga wangi dan pecah minyak.
Tuangkan santan dan air, kacau dan masak hingga meletup-letup.
Tambahkan asam keping, bawang hiris dan garam juga gula secukupnya.
Kemudian masukkan udang, kacang panjang dan juga daun limau purut.
Kacau sekali lagi.
Setelah kacang panjang agak layu, bolehlah diangkat dan dihidangkan.