BAHAN-BAHAN :
1/2 ekor ayam (potong kecil)
1 cawan pati santan segar
1 labu bawang holland (hiris)
1 tangkai cili merah (hiris)
3 biji ubi kentang (potong bulat nipis)
1 keping asam gelugur
garam bukit/ gula
minyak untuk menumis
DIKISAR :
1 labu bawang besar saiz sederhana
4 ulas bawang putih
sebesar ibu jari belacan (jika suka)
5 batang serai
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak untuk menumis.
Tumis bahan kisar sehingga harum dan terbit minyak.
Masukkan ayam dan masak sehingga ayam kecut.
Kemudian tuangkan pati santan.
Gaul rata.
Masukkan pula kentang, asam keping dan biarkan merenih sehingga ayam dan kentang empuk.
Tambahkan bahan hiris dan perasakan secukupnya.
Matikan api dan sedia dihidangkan.