BAHAN-BAHAN :
1 ekor ikan selar papan (350g)
2 keping nanas masak
1/2 tsp halba campur
3 Tbsp serbuk kari ikan Baba's
2 tangkai daun kari
1/2 jag blender air
1 cawan santan
garam bukit / gula
2 Tbsp minyak kelapa
DIKISAR ;
1 biji tomato masak
1 labu bawang besar
5 ulas bawang putih
2 inci halia
CARA-CARA :
Panaskan minyak kelapa dan tumis halba campur bersama daun kari sehingga meletup-letup.
Masukkan bahan kisar dan tumis lagi sehingga garing.
Kemudian tambahkan serbuk kari yang telah dijadikan pes.
Masak sehingga wangi dan pecah minyak.
Masukkan nenas yang telah dipotong kecil dan juga air.
Masak sehingga mendidih dan nenas lembut.
Setelah itu masukkan santan dan tunggu sehingga santan mendidih dan barulah dimasukkan ikan.
Tambahkan bahan perasa secukupnya dan setelah ikan masak bolehlah diangkat dan dihidangkan.