BAHAN-BAHAN :
1 brokoli saiz sederhana
8 ulas bawang putih (cincang)
1 biji telur saiz kecil (pukul dengan garfu)
1 gelas air (250ml)
1/2 Tbsp tepung jagung
secubit serbuk pati ayam
sedikit serbuk lada sulah
garam bukit
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Leraikan kelopak brokoli.
Hiris nipis batangnya.
Rendam keduanya ke dalam air garam sebentar dan ketepikan.
Sementara itu panaskan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bawang putih hingga wangi.
Masukkan batang brokoli yang sudah dibilas.
Goreng sebentar.
Masukkan pula kelopak brokoli.
Gaul rata.
Tambahkan tepung jagung yang telah disebatikan dengan air.
Masukkan telur dan kacau sehingga bercampur.
Perasakan secukupnya dan sedia diangkat dan dihidangkan.