BAHAN-BAHAN :
- 6 ekor ikan kepal (disapu garam kunyit dan digoreng)
- 4 ulas bawang putih + 1/2 biji bawang besar (hiris)
- 1 biji cili hijau + 1 biji cili merah (hiris)
- sos tiram secukupnya
- sedikit air
- sedikit gula dan 1 biji jus limau kasturi
- minyak untuk menumis
CARA-CARA :
- Panaskan minyak dan tumis semua bahan2 sehingga layu. Tuangkan ke atas ikan yang telah digoreng .
- Sedia dimakan mudah dan pantas.
BAHAN-BAHAN :
- 8 biji kacang botor (dipotong serong)
- 3 ulas bawang merah + 3 ulas bawang putih (mayang)
- 1 biji cili merah (dihiris)
- 6 ketul hati dan pedal ayam (potong kecil)
- sedikit serbuk kunyit dan serbuk lada putih
- garam dan serbuk perasa
- minyak untuk menumis
CARA-CARA :
- Panaskan sedikit minyak di dalam kuali, tumiskan bawang hingga wangi. Kemudian masukkan hati dan pedal ayam, masak hingga sedikit garing.
- Tambahkan bahan-bahan lain, kacau rata dan angkat sebelum sayur layu.