BAHAN-BAHAN :
12 ekor udang XL (buang urat)
1/2 tsp halba campur
2 tangkai daun kari
2 Tbsp serbuk kari ikan & udang
4 Tbsp yogurt
2 gelas air
1 biji terung (jika suka)
garam/gula
1/2 C minyak untuk menumis
DIKISAR :
1/2 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
2 tangkai cili merah
1 inci halia
1 biji tomato masak
CARA-CARA :
Panaskan minyak di dalam periuk.
Tumis daun kari bersama halba campur sehingga meletup-letup.
Kemudian masukkan bahan kisar dan tumis sehingga wangi.
Masukkan pula rempah kari dan tuangkan sedikit air.
Masak lagi sehingga rempah garing dan terbit minyak.
Setelah itu masukkan air, yogurt dan juga terung.
Masak sehingga terung layu.
Akhir sekali barulah masukkan udang dan perasakan secukupnya.
Setelah ekor dan kepala udang bertemu, bolehlah diangkat dan dihidangkan.