BAHAN-BAHAN :
450g mi kuning (basuh, tos)
3 biji telur (dadar, hiris nipis)
8 biji bebola ikan (belah 2)
2 keping kek ikan (hiris nipis)
2 biji tomato (belah 6)
sedikit kangkung
90ml air tapis
kicap manis kipas udang secukup rasa
sedikit kicap pekat Jalen
1 Tbsp sos tiram
2 Tbsp sos tomato
gula/garam jika perlu
minyak untuk menumis
DITUMBUK :
6 ulas bawang putih
2 tangkai cili merah
sejemput ikan bilis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali dan tumis bahan tumbuk sehingga wangi.
Masukkan bebola ikan, kek ikan, air dan juga sos-sos.
Gaul seketika.
Kemudian masukkan kangkung, mi dan juga tomato.
Perasakan secukupnya.
Masak sehingga kangkung layu dan mi lembut.
Taburkan telur dadar sebelum dihidangkan.