Friday, June 17, 2011

Masak lemak kangkung dan bilis

BAHAN-BAHAN :

  • 1 ikat kangkung (potong pendek)
  • 4 ulas bawang merah + 1 ulas bawang putih (tumbuk)
  • segenggam ikan bilis (tumbuk pecah-pecah)
  • 1 biji cili merah (hiris)
  • santan secukupnya
  • sedikit garam
CARA-CARA :

  • Masukkan bahan tumbuk bersama santan ke dalam periuk . Masak hingga mendidih, kemudian masukkan sayur dan garam.
  • Apabila kangkung sedikit layu bolehlah diangkat dan dihidangkan.

4 comments:

  1. masak lemak kangkung ni kena ada sambal belacan dgn ikan masin ni Nasya baru lah sedap..

    ReplyDelete
  2. betul tu mama...kena lak ikan masin jeruk aduhaiiii....

    ReplyDelete
  3. Wah..bestnya masak lemak sayur.. Naz suka x kiralah sayur apa pun.. Tp mesti Ada sambal belacan ...

    ReplyDelete