BAHAN-BAHAN KEK :
3 biji pisang emas masak (lecek)
50g mentega
3 biji telur
1 sdt esen vanilla
125g gula kastor (boleh kurangkan gula)
120g tepung gandum
30g tepung jagung
1 tsp baking powder
BAHAN-BAHAN PUDING :
2 tbsp gula + 2 tbsp air (jadikan gula hangus)
5 biji telur
1/2 tin susu pekat manis
1/2 tin air
sedikit esen vanilla
CARA-CARA :
Sediakan karamel.
Tuangkan karamel ke dalam loyang yang telah dilengser minyak.
Ketepikan.
sementara itu, sediakan kek dengan mengadun mentega dan gula hingga berkrim.
Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji sambil terus dipukul hingga sebati.
Tambahkan pisang dan esen vanilla, aduk lagi.
Akhir sekali masukkan tepung yang telah di ayak bersama tepung jagung dan serbuk penaik sedikit demi sedikit.
Gaul rata dan ketepikan.
Untuk menyediakan puding, masukkan semua bahan puding ke dalam pengisar.
Kisar dan tapiskan ke dalam loyang yang berisi karamel.
Tuangkan adunan kek di tengah-tengahnya dan masukkan ke dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu.
Bakar sehingga lidi yang dicucuk di tengah kek kelihatan bersih.
Sedia dihidangkan.