BAHAN-BAHAN :
1 mangkuk kecil isi ayam
6 ekor udang kertas
1 mangkuk sederhana bunga kobis (disiang dan direndam bersama air garam, ditoskan)
1 mangkuk kecil cendawan telinga (dipotong kecil, direndam sehingga lembut)
3 akar ketumbar (diracik halus)
1 batang serai (diketuk)
2 helai daun limau purut (disiat)
1 biji bawang besar (dipotong baji)
cili api mengikut citarasa (dibelah dua)
sos ikan secukupnya
1 sdk serbuk pati ayam
jus limau kasturi secukupnya
air secukupnya
CARA-CARA :
Masukkan secukupnya air ke dalam periuk . Didihkan bersama ayam, bawang, serai dan juga akar ketumbar.
Kemudian masukkan cendawan telinga dan juga udang. Masak lagi sehingga mendidih.
dan cendawan lembut. Tambahkan bunga kobis dan juga perasa.
Masukkan juga cili api mengikut kepedasan yang diingini. Sup ini tidak memerlukan garam kerana sos ikan sudah masin. Sebelum diangkat masukkan jus limau kasturi.
Sedia dihidangkan.