BAHAN-BAHAN :
500g daging kambing bertulang (rebus empuk)
2 tbsp serbuk kari daging +1/3 tbsp serbuk jintan putih (pes)
2 biji tomato (dadu)
2 biji kentang (dadu)
mentega kacang (ikut citarasa)
1 c yogurt
1 pokok ketumbar (jika suka)
2 c air rebusan @ air
minyak untuk menumis
DIHIRIS HALUS :
2 labu bawang besar (saiz kecil)
1 ulas bawang putih
2 inci halia
REMPAH TUMIS :
1 batang kulit kayu manis
1 kuntum bunga lawang
3 biji pelaga
6 kuntum cengkih
CARA-CARA :
Panaskan minyak dan tumis rempah sehingga harum.
masukkan bahan hiris. Kacau sehingga layu.
masukkan serbuk kari dan jintan putih yang telah dicampurkan bersama sedikit air. Masak sehingga rempah terbit minyak.
kemudian masukkan pula daging yang telah direbus terlebih dahulu
tambahkan juga kentang dan juga batang ketumbar bersama akarnya.
Gaul sebati
tambah air rebusan dan didihkan sehingga kentang empuk
kemudian masukkan pula tomato dadu dan juga mentega kacang
renihkan
tuangkan yogurt dan perasakan secukupnya.
Sedia dihidangkan bersama roti @ nasi.