BAHAN-BAHAN :
4 biji telur saiz A
7 biji pisang emas (lenyek halus)
1 cawan gula kastor
2 cawan tepung gandum
1 tsp serbuk penaik
1 tsp soda bikarbonat
1/2 cawan mentega
1 tsp vanilla
secubit garam bukit
CARA-CARA :
Ayak tepung gandum bersama serbuk penaik dan soda bikarbonat.
Ketepikan.
Di dalam mangkuk pengadun putar mentega bersama gula halus sehingga gebu.
Pecahkan telur sebiji demi sebiji dan putar lagi sehingga ringan.
Kemudian masukkan pisang lenyek berselang seli dengan bahan ayak.
Adun sehingga rata.
Jangan lupa untuk menambahkan esen vanilla dan secubit garam ke dalam adunan.
Sebatikan dan tuangkan ke dalam loyang yang telah dilengser mentega dan dialas kertas minyak.
Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu sehingga masak.
Sedia dihidangkan untuk minum petang.