BAHAN-BAHAN :
8 ketul ayam
500 ml pati santan
2 Tbsp cili boh Puteri
1 tsp serbuk jintan manis
1 tsp serbuk ketumbar
1 Tbsp kerisek kelapa
1 asam keping
2 helai daun limau purut (hiris)
1 helai daun kunyit (hiris)
garam bukit / gula
BAHAN KISAR :
1 labu bawang besar saiz medium
2 ulas bawang putih
1 cm kunyit hidup
1 inci halia tua
2 batang serai (hiris)
2 hiris nipis lengkuas
CARA-CARA :
Masukkan semua bahan ke dalam kuali kecuali daun kunyit, kerisek dan daun limau purut.
Masak di atas api sederhana sehingga kuah pekat.
Kacau selalu.
Masukkan kerisek, tambahkan bahan perasa dan juga daun yang telah dihiris.
Gaul sebati dan sedia dinikmati bersama ketupat @ nasi.