BAHAN-BAHAN :
150g tempe (opotong halus, nipis & goreng garing)
2 biji peria katak, kecil (hiris nipis, rendam air garam, tos)
2 tangkai cili api merah (hiris)
2 tangkai cili api hijau (hiris)
1/2 labu bawang besar (hiris)
2 ulas bawang putih (hiris)
segenggam ikan bilis (basuh, goreng garing)
1 Tbsp sos tiram
1 Tbsp kicap manis
sedikit gula
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali dan tumis bawang hiris sehingga wangi.
Kemudian masukkan peria dan juga cili.
Masak sehingga peria lembut.
Masukkan pula kicap manis dan sos tiram.
Gaul rata.
Akhir sekali masukkan tempe, dan gula jika perlu.
Matikan api.
Sebelum dihidangkan barulah digaulkan ikan bilis supaya kekal rangup.