Tuesday, May 6, 2014

Kangkung goreng lada hitam

 BAHAN-BAHAN :
1 ikat kangkung
300 g daging batang pinang (hiris nipis)
1 tangkai cili merah (hiris)
4 ulas bawang putih (ketuk)
2 tbsp sos tiram Nona
1 tsp @ lebih lada hitam (tumbuk pecah-pecah)
sedikit minyak untuk menumis
garam jika perlu
CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bawang putih hingga wangi.
Masukkan daging, lada hitam dan juga sos tiram. 
Masak hingga daging empuk.
Tambahkan kangkung dan cili.
Kacau rata dan sedia dihidangkan bersama nasi panas @ dimakan begitu saja.

Lepat ohh lepat.....

 Lepat pisang.....kuih kegemaran orang2 Melayu. Senang sangat nak buat ni. Makcik takde sukatan pun main agak-agak aje. Apapun adunannya lebih kurang cokodok gitu tapi pekat sikit kot. Ahhh camner nak xplain ye. Tengah tu isi ngan kelapa parut muda gaul garam .
Delicioso.....