BAHAN-BAHAN :
210g tepung gandum
115g mentega
130g gula kastor
3 biji telur saiz A
1 1/2 tsp serbuk penaik
secubit garam bukit halus
60ml pati pandan (dari 10 helai pandan + sedikit air)
sedikit pewarna hijau
CARA-CARA :
Ayak tepung gandum bersama serbuk penaik.
Ketepikan.
Di dalam mangkuk pengadun, pukul mentega bersama gula halus sehingga putih.
Pecahkan telur sebiji demi sebiji dan pukul lagi sehingga kembang dan berkrim.
Masukkan garam dan tepung sesudu demi sesudu.
Tambahkan pati pandan dan sedikit pewarna hijau.
Kaup balik adunan dan masukkan ke dalam acuan kertas yang telah disusun ke dalam loyang cupcake.
Panaskan ketuhar 180'c selama 10 minit sebelum memasukkan kek.
Bakar kek sehingga masak bergantung kepada ketuhar masing-masing.