BAHAN-BAHAN :
5 ketul ayam
2 biji kentang (potong sederhana)
1 Tbsp serbuk kari daging
1 Tbsp marjerin
1/2 Tbsp minyak
1 C yogurt
2 C air
garam/gula
DIKISAR :
1/4 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
2 biji buah keras
1 batang serai
1 cm halia
1/2 cm kunyit hidup
2 tangkai cili merah
secubit belacan
CARA-CARA :
Panaskan minyak dan marjerin di dalam periuk.
Tumis bahan kisar sehingga wangi dan terbit minyak.
Masukkan serbuk kari dan masak sehingga garing.
Kemudian masukkan kepingan ayam dan juga kentang.
Masak sehingga ayam lembut.
Tuangkan air sedikit demi sedikit.
Akhir sekali masukkan yogurt dan perasakan secukupnya.
Setelah ubi kentang empuk, bolehlah dimatikan api.
Enak dicicah bersama pulut kuning @ dinikmati bersama nasi.