BAHAN-BAHAN :
- 1 ikat kangkung (potong kecil)
- 1/2 cawan udang
- 3 ulas bawang merah + 1 ulas bawang putih + 1 biji cili merah (tumbuk)
- 4 biji tomato ceri (hiris)
- sedikit garam
- kicap manis ABC secukupnya
- sedikit minyak untuk menumis
CARA-CARA :
- Panaskan minyak, tumis bahan tumbuk hingga garing. Kemudian masukkan udang dan goreng sekejap. Tambahkan kangkung, tomato dan bahan perasa. Kacau sebentar dan terus angkat supaya kangkung dan tomato kekal rangup.
BAHAN-BAHAN :
- 3 helai kobis cina (potong kecil)
- 1 biji cili merah (hiris)
- 1 ulas bawang merah + 1 ulas bawang putih + 1 cm halia (hiris)
- 2 cawan air
- garam dan serbuk stok ayam secukupnya
- sedikit minyak untuk menumis
CARA-CARA :
- Tumis bahan hiris hingga wangi. Masukkan air, biarkan mendidih. Tambahkan kobis dan bahan perasa. Angkat dan sedia dihidangkan.