Sunday, December 9, 2018

Kailan tumis bawang putih

 BAHAN-BAHAN :
1 ikat sayur kailan
6 ulas bawang putih (cincang)
1 tsp sos worchestershire
sedikit garam bukit
1 Tbsp minyak untuk menumis


CARA-CARA :
Panaskan minyak dan tumis bawang putih sehingga terbit bau.
Masukkan batang kailan dan masak sehingga empuk.
Tambahkan daun kailan, sos dan juga secubit garam.
Gaul rata, matikan api dan sedia dinikmati bersama nasi.

Biasa-biasa je...

 Menu biasa sekadar memberi idea buat teman-teman pengunjung yang setia....ikan merah singgang pedas, tumis sawi dan cendawan dan ayam goreng buat anak-anak.
Alhamdulillah...syukur dengan rezeki Allah SWT.

Jus epal & nenas

 BAHAN-BAHAN :
1 biji nenas josephine (kupas, hiris kecil)
3 biji epal hijau (hiris kecil)

CARA-CARA :
Masukkan buah berselang seli ke dalam mesin pengisar.
Pati buahan sedia diminum.
(Saya menggunakan Panasonic cold presser)
Jika menggunakan blender, tambahkan air tapis secukupnya dan tapis sebelum menghidangkannya.