BAHAN-BAHAN :
500g daging (hiris nipis, rebus hingga lembut)
2 paket nangka muda (hiris, rebus bersama asam keping, tos)
2 tbsp serbuk kari daging
1 kotak santan KARA
air rebusan daging secukupnya
1 asam keping
sedikit rempah tumis (kulit kayu manis, pelaga, cengkih, bunga lawang)
garam dan gula
minyak untuk menumis
BAHAN KISAR :
1 labu bawang besar (sederhana)
3 ulas bawang putih
1 inci halia
3 tangkai cili merah
CARA-CARA :
Panaskan minyak di dalam periuk.
Tumis rempah tumis.
Masukkan bahan kisar dan masak sehingga garing.
Tambahkan serbuk kari yang telah dicampur bersama sedikit air rebusan.
Masak sehingga terbit minyak.
Kemudian masukkan daging, asam keping, santan dan juga air rebusan.
Masak sehingga mendidih.
Masukkan nangka rebus dan juga bahan perasa.
Gaul rata dan sedia dihidangkan.