3 paket mi udon
3 ulas bawang putih (ketuk)
1/2 labu bawang holland (hiris)
1 paket bebola ikan
10 ketul prawn dumpling figo (belah 2 menyerong)
1 mangkuk kecil cendawan tiram
1 pokok daun sup dan daun bawang (hiris)
2 tbsp pati ayam
4 gelas air
lada sulah dan garam secukup rasa
sedikit minyak
CARA -CARA :
Tumis bawang putih dan bawang holland di dalam minyak yang telah dipanaskan sehingga layu.
Tumis bawang putih dan bawang holland di dalam minyak yang telah dipanaskan sehingga layu.
Masukkan bebola dan air, biarkan mendidih.
Tambahkan cendawan, pati ayam, garam dan juga lada sulah.
Masukkan juga mi udon dan biarkan mendidih sekali lagi.
Sesuaikan rasanya dan taburkan daun sup dan daun bawang sebelum menghidang.
Nyumm...nyummmmm....