BAHAN-BAHAN :
1/2 ekor ayam (potong kecil)
1 kotak santan
1 c air
1/2 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
3 batang serai
1 inci halia
sedikit belacan
1 keping asam gelugur
1/2 tbsp tepung jagung @ tepung beras
garam dan gula secukup rasa
CARA-CARA :
Kisar bawang, halia, belacan dan serai bersama sedikit air.
Masukkan ayam, santan, bahan kisar, air dan asam gelugur ke dalam kuali.
Jerang di atas api sederhana
sehingga agak pekat. Tambahkan garam dan gula secukup rasa.
Masukkan juga tepung jagung yang telah dibancuh bersama sedikit air. Kacau rata.
Susun ayam ke dalam mangkuk kaserol dan panggang di dalam ketuhar
sehingga garing. Lebih enak jika dipanggang menggunakan
dapur arang.
Sedia dihidangkan.