Loading...

Sunday, October 13, 2013

Damai laundry.....hadiah dari yang tersayang







 Makcik sedang bekerja keras menenyeh pakaian orang walaupun pakaian makcik sendiri xbergosok....
 pakaian kita kalau ada kedut sikit dimaafkan tapi pakaian orang xboleh. Customer bayar koo. Rm 1 utk sehelai kemeja @ seluar. Kalau jubah lak Rm 2.
 pembantu yang perlu dibantu....makcik gak yang sakit jiwa sebenarnya...
 baju yang di dry cleaning
 kena keringkan betul2. Xboleh masuk dryer.
 nampak saujana mata memandangkan......tapi sekarang dah sempit sebab dah tambah mesin.
terima kasih buat suamiku kerana menghadiahkan laundry ini.....akan ku usahakan sehingga kurus cekeding....phewiiiitt..




9 comments:

  1. salam Mek..
    rajinlah mek ni (makcik mek tu apa...? pakcik selalu npk kawan2 makcik sebut mek2...murah ni makcik kemeja rm1..kat singapura tak dapat murah mcm tu mekkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm pakcik...ekceli mek tu panggilan manja utk gadis2 kelantan. Kalau jejaka lak Awe...ha...ha...makcik letak harga murah meriah je...setengah tempat tu rm1.20 selai. Pakcik xmoo antar baju pakcik..????

      Delete
  2. kalau la dekat sy jadik customer kot. sblm raya sy hantar bj anak2 dobi sebab dah penat kemas rumah pastu tak tau mana nak sorok baju tu semua...tetamu nak dtg dah ni...kalau cuci biasa kat damai laundry brp harga 1kg ye?

    ReplyDelete
  3. segan nak hantar ke dobi, kot orang kata pemalas, hantar toto je sekali..tak puas hati sebab sabun dia semacam... "_"

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmm kita rasa mesti dia xkeringkan betul2 2-3 hari...terus masuk dryer. toto akan bau semacam..busyuk..

      Delete
  4. wow.. bestnye nasya.. dah ada bisnes sendiri ye.. :)
    moga terus maju jaya.. :) sokong sangat sangat wanita berbisness..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasaih Nanie ku sayang..
      dah senja2 cam gini tetiba je rasa nak bisnes ha..ha...ha..

      Delete
  5. sy br 2x hantar baju dobi utk cucian biasa lah...1st time hantar kedai lain la...ya ampun...nape bau cam ni baju kesayangan. Last2 basuh sendiri jugak...tu kes tak sempat basuh coz kursus. yg kali ke2 ni puas hati, baju anak2 pun wangi, lembut, bersih...cuma lipat pulak asal boleh aje..tetiba terselit sockin bby...nanti ptg nak pulangkan kat kedai tu...

    Semoga bisnes akak makin maju. senang2 nanti akak ceritakan permulaan bisnes ni, kursus ke apa2 la yg berkaitan. Tak paksa tau...kalau nak kongsi.

    ReplyDelete