Anak-anakku

Loading...

Monday, May 13, 2013

Simple white cake


SUMBER :bigoven


1 cupGranulated Sugar (kalau boleh gula tu kurangkan sikit...manis sangat la makngah)
1/2 cupButter
Eggs
2 tspsvanilla extract
1 1/2 cupsall purpose flour
1 3/4 tspsbaking powder
1/2 cupmilk




 Di dalam mixer, pukul gula dan mentega 
 hingga hancur dan kembang
 tambahkan telur sebiji demi sebiji dan 
 pukul lagi hingga pekat dan gebu. Tambahkan esen vanilla
 masukkan tepung yang telah diayak bersama baking powder berselang seli dengan susu
 kaup balik perlahan-lahan
 makcik buat warna-warni sebab nak tarik perhatian kumbang2 kat rumah ni
 masukkan ke dalam paper cup yang telah diletakkan ke dalam acuan muffin
 semasa proses pembakaran
comel kann...macam makcik je

8 comments:

  1. as-salam mak cik nasya
    Amboi!!buat kek..tak kasi pak cik yg jauh ni ke..npk gebu.. cantiklah warna kek mak cik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa laa pakcik...kek yang gebu untuk orang yang gebu jerr...he...he...

      Delete
  2. sedapnya.. nampak gebu...
    nak cuba lah.. saya pun dah lama tak baking ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba Nani...bahan pun xbanyak...senang...

      Delete
  3. kalu buat kek gini mesti org tua suka... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang baru nak tua pun suka juger he...he...

      Delete
  4. Assallamualaikum Nasya.
    Haippp!! Tu dah bukan simple white cake dah tu.. Tu dah simple calourfull cake dah jadinya..hahhahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha...ha...ha....makcik baru try2 blajar....^_^

      Delete