BAHAN-BAHAN :
250g bebola ikan
2 batang tauhu telur (potong 2)
sedikit suun
1 tangkai akar ketumbar (ketuk)
daun sup/ daun bawang (hiris)
1 tangkai cili merah (hiris)
1 tsp serbuk lada putih
1 tsp serbuk pati ayam
garam
1 Tbsp tepung jagung + sedikit air
5 gelas air
minyak untuk menumis
DIHIRIS HALUS :
3 ulas bawang putih
2cm halia
1 labu bawang besar
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam periuk dan tumiskan bahan hiris sehingga wangi.
Kemudian tuangkan air dan biarkan sehingga mendidih.
Masukkan tauhu telur, akar ketumbar dan juga bebola ikan.
Perisakan secukupnya.
Setelah menggelegak, tambahkan suun dan juga larutan tepung jagung.
Gaul sebati.
Setelah suun kembang bolehlah dimatikan api.
Taburkan hirisan cili dan juga daun sup & daun bawang sebelum menghidang.