BAHAN-BAHAN :
2 ketul ayam (dadu)
1/3 biji kobis bunga (leraikan, rendam air garam)
1/2 batang lobak merah (hiris nipis)
5 putik jagung (hiris serong)
6 tangkai sweet pea (buang hujung)
1 tangkai cili merah (hiris)
1 biji tomato (belah 6)
2 batang serai (ketuk)
4 ulas bawang putih (ketuk)
5 helai daun limau purut (carik)
1 Tbsp cili boh PUTERI
1 Tbsp sos tiram
2 Tbsp sos cili kimball
sedikit kicap manis
sedikit air
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bawang putih sehingga wangi.
Masukkan cili boh dan serai, tumis sehingga hilang bau cili.
Kemudian masukkan ayam dan masak sehingga ayam kecut.
Masukkan pula bunga kobis, lobak merah dan juga putik jagung.
Tambahkan sos-sos dan tuangkan sedikit air.
Akhir sekali masukkan cili hiris, daun limau purut, tomato dan juga sweet pea.
Rasa dahulu kuahnya kerana sos-sos sudah masin.
Setelah sebati dan kuah pekat bolehlah dimatikan api.
Sedia dihidangkan bersama nasi putih @ nasi goreng kosong.
***Jika suka pedas bolehlah dimasukkan cili padi yang telah diketuk***