Loading...

Saturday, December 28, 2013

Ayam madu dan mana pegi gambor2 ku hu...hu....

 Ayam madu masak mcm biasa tapi hati makcik sedih luar biasa.....ada sapa2 tau macamana gambor boleh hilang ye...penat lelah makcik tersungkur mlm2 buta hilang cam tu jerr. Ermmmmm ada hikmah la kot....Insyaallah kalau ada masa nanti makcik upload balik ye darling2...nak kena check folder balik...
Untuk resepi ayam ni senang aje, makcik humban je ayam beku 1/2ekor dlm magic cooker. Pastu letak sos cili 2tbsp, sos tiram 2tbsp, sos tomato 2 tbsp, sos lada hitam 2tbsp, madu 2tbsp, mixed herb 2 tsp @lebih, garam halus 1tsp kfc tuu. Dah tu guna high pressure 30 minit. Lepaskan tekanan tu dan sambung lagi guna stir fry jap utk kasi pekat. Ayam tu keluarkan laa ganti pulak ngan sosej n bebola....siaplaaaa.  Kalau xde magic cooker buatla cara biasa wokess...mmuahh. ..sayang korang...

3 comments:

  1. mek sedop ni..kalau pakcik mkn ni nak yg peha....mcm mana ya blh hilang gambar2 tu...mak cuba reload or refresh balik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa dia pakciknye.....dah try tapi xjadik gak...camne erkk...buntu..

      Delete
  2. Kalau sy mmg semua magic belaka....dok dlm esbok tak kuar2...he..he..he..

    sy tak tau nak kabor pasal gambar hilang tu. mintak2 jumpa balik la ye.

    ReplyDelete