BAHAN-BAHAN :
1 paket mi kuning (dibasuh dan toskan)
3 pokok sawi (potong kecil)
1 batang lobak merah (hiris halus)
1 paket bebola ikan
2 ulas bawang putih (hiris)
2 inci halia (hiris)
kicap manis, sos cili, sos tiram dan kicap cair secukup rasa
1 tbsp tepung jagung (dibancuh bersama 1 cawan air)
garam secukup rasa
hirisan daun sup dan daun bawang
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bawang dan halia sehingga harum.
Tambahkan bebola ikan dan lobak merah.
Masak hingga sayur lembut.
Kemudian masukkan sawi, mi kuning dan semua sos secukupnya.
Gaul rata.
Tambahkan bancuhan tepung jagung.
Gaul lagi.
Rasa dahulu mi sebelum memasukkan garam.
Setelah sebati rasanya, taburkan hirisan daun sup dan daun bawang sebelum menghidang.
No comments:
Post a Comment