300 g udang (dibersihkan)
segenggam cili kering (direbus)
3 ulas bawang putih
1/2 labu bawang besar (dikisar)
1/2 labu bawang besar (dihiris)
2 tbsp madu
1 inci halia
2 papan petai (ambil isi belah 2)
sedikit belacan
garam secukup rasa
1 biji tomato
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
masak hingga sambal pekat
enak dihidangkan bersama nasi putih atau nasi lemak nyumm...nyummm
salam..
ReplyDeletemenu udang tu sedap la..alangkah bestnya kalau dapat makan..tapi,tekak ni masih lagi sakit..huhu..
wslm....tekak sakit nape? tonsil ke?? makan eskrim banyak2 ye darling biar cepat2 bole mkn sedap..
Deletewahhh...sambal pun bubuh madu ye...mesti sedap tu manis2 skit...
ReplyDeletesaja ganti ngan gula hu..hu...hu...
Delete