Anak-anakku

Loading...

Thursday, March 21, 2013

Ladies.....sila baca


♦♦PENTING:: Punca CYST♦♦

MAKANAN YANG AKTIFKAN CYST.
Sumber : google.

Makanan yang perlu dielakkan:

♠ Soya dan evening primrose. 
Soya dan evening primrose mengandungi phyto estrogen. Phyto ni bermaksud tumbuhan manakala phyto estrogen bermaksud tumbuhan yang mempunyai fungsi seakan akan estrogen. 
So, bila kita makan benda ni maka paras estrogen dalam badan kita akan tinggi dan mengalakkan pembesaran cyst. Doc ade bagitahu saya yang sume wanita ade cyst cuma kecil atau besar, boleh hilang tak boleh hilang.

**info yang baru saya tahu: minum soya sewaktu mengandung bukan boleh mencantikkan kulit anak tetapi mendedahkan risiko untuk anak tu mendapat kanser. Then, mengikut kajian keatas pesakit kanser payudara plak, ramai antara mereka menggunakan evening primrose ni. 

♠ Ayam.
Ayam kan disuntik hormon untuk mempercepatkan kadar pembesaran dia. Kebiasaannya ayam disuntik hormon estrogen. Tapi ayam kampung boleh makan kot. 

♠ Ikan keli yang dibela (Sangkar/Kolam Ternak). 
Kena tangkap ikan keli dalam sawah la pasni kalau dah mengidam sangat.

♠ Kawal Pemakanan.
Kolestrol juga adelah penyebab kenaikan hormone estrogen. Kolestrol adalah precursor kepada estrogen.

Share & Spread The ♥♥♥ 
Tag Your ♥♥♥

Thanks♥

From 
@[344865005626319:274:Jamu Seri Dewi Malam - Cliffah]
@[289446657744074:274:mamaworldshop.com]
With L♥ ve
♦♦PENTING:: Punca CYST♦♦

MAKANAN YANG AKTIFKAN CYST.
Sumber : google.

Makanan yang perlu dielakkan:

♠ Soya dan evening primrose.
Soya dan evening primrose mengandungi phyto estrogen. Phyto ni bermaksud tumbuhan manakala phyto estrogen bermaksud tumbuhan yang mempunyai fungsi seakan akan estrogen.
So, bila kita makan benda ni maka paras estrogen dalam badan kita akan tinggi dan mengalakkan pembesaran cyst. Doc ade bagitahu saya yang sume wanita ade cyst cuma kecil atau besar, boleh hilang tak boleh hilang.

**info yang baru saya tahu: minum soya sewaktu mengandung bukan boleh mencantikkan kulit anak tetapi mendedahkan risiko untuk anak tu mendapat kanser. Then, mengikut kajian keatas pesakit kanser payudara plak, ramai antara mereka menggunakan evening primrose ni.

♠ Ayam.
Ayam kan disuntik hormon untuk mempercepatkan kadar pembesaran dia. Kebiasaannya ayam disuntik hormon estrogen. Tapi ayam kampung boleh makan kot.

♠ Ikan keli yang dibela (Sangkar/Kolam Ternak).
Kena tangkap ikan keli dalam sawah la pasni kalau dah mengidam sangat.

♠ Kawal Pemakanan.
Kolestrol juga adelah penyebab kenaikan hormone estrogen. Kolestrol adalah precursor kepada estrogen.

4 comments:

  1. terima kasih untuk bantuan dan ikhtiar yg di salurkan itu.. nani berterima kasih sangat2... tapi nak bagi tau ni. safiyya kuningnya dah pulih, ujian darah normal.. tapi doktor dapat detect smlm, safiyya kekurangan sel darah merah.. berkemungkinan kena tambah darah nanti.. itu pun tunggu result dia lagi sebulan.. harap2 result dia darah naik balik... pasal HB darah skrg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. allamakk...camne ni Nani....Nani breast feed x?? mkn hati ayam nhan susu tepung byk2. Risau betul kita tauuu

      Delete
  2. as-salam mak cik nasya
    untuk Ladies aje ke..Gentlemen tak blh baca ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuiiiit....pakcik Ady nie, apa salahnya kalau nak baca hu...hu...nanti boley cerita ngan madam kat umah kannn...ha..ha..ha...

      Delete