Tuesday, May 3, 2011

Dada ayam panggang bersos mustard


  •  BAHAN-BAHANNYA :-) 
  • 5 keping dada ayam (diperap bersama rempah montreal selama sejam)
  • 1 paket mccormick montreal chicken spices
  • BAHAN SOS :-)
  • 1 cwn air
  • 1 sdb serbuk pati ayam
  • 2 sdb yellow mustard
  • sedikit daun thyme
  • 1/2 kotak kecil krim masakan
  • 1 keping keju
  • sedikit tepung untuk memekatkan kuah
  • garam jika perlu 
  • CARA-CARA MEMBUATNYA :-)
    1. Ayam dipanggang di atas kuali @ di dalam oven. Letakkan sedikit butter supaya ayam berkilat. Panggang sehingga masak tetapi masih berjus. Tutup dengan aluminium foil.
    2. Renihkan semua bahan-bahan untuk sos di atas api yang perlahan. Kacau selalu. Rasa dahulu sos sebelum memasukkan garam.
    3. Sedia untuk dihidangkan bersama daun salad pilihan.

No comments:

Post a Comment