Anak-anakku

Loading...

Sunday, July 10, 2011

Ayam panggang montreal

BAHAN-BAHAN :

  • 4 ketul peha ayam
  • sedikit serbuk paprika
  • sedikit montreal chicken seasoning
  • olive oil
  • sedikit garam
  • karot & kentang secukupnya (direbus separuh masak)
  • **********ayam diperap bersama bahan-bahan di atas kemudian dipanggang bersama kentang dan karot. Sajikan bersama sos pilihan************

4 comments:

  1. as-salam
    tengok je dah berselera ayam panggang montreal tu..npk sedap..

    btw : buttermilk yg nasya tanya tu..blh di beli kat kedai kek dan pasar raya Cold Storage..

    ReplyDelete
  2. Salam kak, mekaseh dtg singgah n sudi link :-) sedapnyer tgk set kat pinggan tuu lama tak buat menu ala2 omputih niii hihihi..

    ReplyDelete
  3. waalaikumussalam wbr..terima kasih Ady di atas info...akak selalu tengok Nigella kalu msk mesti ada buttermilk itu yang terkonfius sikit tu..ha..ha...makasih bebanyak

    ReplyDelete
  4. sama2 ika.Akak nie nak kena blajar ngan Ika nie..bila nengok je kat dapur Ika tuhhh fuh xleh tahan..meleleh air liur.Apa2 pun resepi Ika mmg best.Ayam panggang tue cara org malas msk he..he..asal jadi zat sudah laa..ha..ha..ha..

    ReplyDelete