BAHAN-BAHAN :
550g laksa yang telah direbus
1mangkuk sederhana kangkung
1 biji tomato (belah 6)
10 ekor udang besar
10 biji bebola ikan (belah 2)
1 Tbsp bawang putih cincang
1 tsp cili kisar
1 Tbsp sos tomato
1 Tbsp sos tiram
3 Tbsp kicap manis cap kipas udang
1 Tbsp kicap cair
sedikit kicap pekat
garam/gula jika perlu
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bawang cincang sehingga wangi.
Masukkan cili kisar.
Tumis hingga terbit minyak.
Masukkan pula udang, bebola ikan dan juga sos-sos.
Biarkan seketika.
Tambahkan kangkung, tomato dan juga laksa.
Gaul sebati dan masak sehingga kangkung lembut.
Matikan api dan sedia dihidangkan bersama cili potong.
No comments:
Post a Comment