BAHAN-BAHAN :
4 keping kway teow halus kering (rendam dan rebus hingga lembut, toskan)
400 g udang direbus bersama 8 gelas air (buang kulit, simpan air rebusan)
8 biji bebola ikan saiz besar (hiris)
8 ulas bawang putih +1 tbsp lada hitam (tumbuk)
1 paket sawi (dicelur)
2 senduk sos cili
1 senduk sos tomato
1/2 senduk sos tiram Nona
1 senduk kicap cair
garam secukup rasa
sedikit minyak untuk menumis
limau kasturi, daun sup dan daun bawang (untuk tabur)
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang putih dan lada hitam yang telah ditumbuk.
Setelah wangi dan garing, tuangkan air rebusan dan masak hingga mendidih.
Masukkan sos-sos dan gaul rata.
Rasa dahulu sebelum memasukkan garam.
Kemudian tambahkan bebola ikan yang telah dihiris.
Renihkan sekejap dan bolehlah dihidangkan bersama bahan pelengkap.
Thank you, this blog has added to my knowledge apa obat maag kronis It's perfect
ReplyDeleteAssalamualaikum,,,,Selamat Tahun Baru...Tak balik Kelate ke?
ReplyDelete