Loading...

Wednesday, August 6, 2014

Lamb chop dalam sos

 Lamb chop ni makcik masak guna pressure cooker. 45 minit gerenti siap.

BAHAN-BAHAN :
2 paket lamb chop (lebih kurang rm30)
3 tbsp sos tomato kimball
2 tbsp madu
3 tbsp sos tiram nona
2 tbsp sos lada hitam
sedikit mixed herbs
garam secukup rasa
1 cawan air
1 tbsp tepung jagung

 CARA-CARA :
Masukkan semua bahan kecuali tepung jagung ke dalam periuk tekanan. 
Gunakan high pressure selama 45 minit.
Setelah siap, buka periuk tekanan dan masukkan chop ke dalam pinggan besar.
Satukan tepung jagung bersama kuah di dalam periuk.
Kacau sebentar dan tuangkan ke atas chop tadi.
Enak dicicah bersama roti perancis.

1 comment:

  1. assalam..

    salam aidilfitri dan maaf zahir batin..sedapnya lamb chop..lama x makan..

    ReplyDelete