Saturday, November 19, 2011

Tumis cendawan dan kacang peas


BAHAN-BAHAN :
1 paket cendawan shitake segar
1 paket kacang peas (dibuang hujung)
1 biji cili merah (hiris)
10 biji bebola ikan (dibelah 2)
4 ulas bawang putih (diketuk)
sedikit sos tiram
serbuk lada putih
sedikit minyak bijan
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih hingga wangi.

Masukkan bebola ikan dan cendawan. Masak hingga cendawan layu.

Seperti ini. Kemudian

tambahkan kacang peas, cili hiris, bahan perasa dan juga percikan minyak bijan jika suka. Jika perlu masukkan sedikit garam.

 Kacau rata. Matikan api dan 

sedia dihidangkan.

2 comments:

  1. uihhhh... sedapnya. nampak kacang peas tu sangat fresh!

    ReplyDelete
  2. ha...ha...persediaan untuk anak bujang Nasya belajar memasak. Terima kasih ya kak Ros sudi berkunjung...

    ReplyDelete