Wednesday, May 4, 2011

Chicken chop berinti dan kentang putar


  •  BAHAN-BAHANNYA :-) 
  • 4 keping chicken chop (diperap bersama sos worchestershire, lada hitam dan sedikit garam)
  • BAHAN INTI :-)
  • 8 biji cendawan shitake segar (dadu)
  • 2 ulas bawang merah (dadu kecil)
  • sedikit daun thyme
  • secubit garam
  • *****semua bahan inti digoreng sekejap bersama sedikit butter. Masukkan inti ke dalam ayam dan gulung, cucuk dengan lidi. Goreng ayam sekejap di atas kuali sebelum dipanggang di dalam oven*****
  • CARA-CARA MEMBUAT KENTANG PUTAR :-)
  • 3 biji kentang (dipotong nipis dan direbus)
  • 1/2 pkt kecil krim masakan
  • sedikit serbuk pala, garam dan serbuk lada hitam
  • *****kentang dilecek bersama bahan lain ketika masih panas*****
  • SOS :-)
  • 1 paket MCCORMICK MUSHROOM GRAVY (ikut arahan pada bungkusan)
  • Daun salad pilihan

No comments:

Post a Comment