BAHAN-BAHAN :
250g tepung gandum
2 Tbsp tepung beras (membumbung)
100ml santan KARA (1/2 kotak)
2 Tbsp minyak jagung
1 biji telur A
1 Tbsp serbuk pati ayam
2 Tbsp daun kari (hiris)
2 Tbsp serbuk kari daging BABA'S (membumbung)
25ml air
minyak untuk menggoreng
CARA-CARA :
Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk besar.
Uli sehingga bercampur rata.
Bulatkan kecil-kecil dan gelekkan di atas acuan siput.
Ketepikan.
Tuangkan secukupnya minyak untuk menggoreng terendam.Masukkan siput dan barulah dinyalakan api.
Goreng sehingga siput timbul dan keperangan.
Matikan api dan masukkan siput barulah dinyalakan api kembali.
Tos siput dan sedia dikunyah sambil menonton tv.
No comments:
Post a Comment