- BAHAN-BAHANNYA :-)
500 gm kerang (dibersihkan) - 2 batang serai (dititik)
- 1 cm halia(hiris halus)
- 5 ulas bawang merah(hiris halus)
- 2 ulas bawang putih (hiris halus)
- 4 sdb kicap pekat
- 1 sdb sos tiram
- 1 biji bawang besar (potong bulat)
- 1 tangkai cili hidup (potong serong)
- 1/2 sdb minyak
- garam & gula secukup rasa
- CARA MEMBUATNYA :-)
- Panaskan minyak dalam kuali,tumis serai,halia,bawang merah &bawang putih hingga wangi.
- Masukkan kerang,kicap pekat,sos tiram dan perasa.
- Kacau rata.Biarkan hingga kerang masak barulah dimasukkan bawang dan cili hiris.
- Kacau sebentar dan bolehlah dihidangkan.
Saturday, January 29, 2011
kerang sihitam manis
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment