Monday, September 26, 2011

Kailan ikan masin

BAHAN-BAHANNYA :

  • 3 pokok kailan (dipotong kecil)
  • 8 ulas bawang putih (diketuk)
  • 2 biji cili merah (dihiris)
  • 1 keping ikan tenggiri jeruk (didadu)
  • minyak untuk menumis
CARA-CARA :

  • Panaskan minyak di dalam kuali, goreng ikan masin sehingga garing. Masukkan bawang yang telah diketuk dan masak lagi hingga wangi. Kemudian masukkan sayur dan bahan lain.
  • Jika agak kering bolehlah dimasukkan sedikit air. Jika kurang masin bolehlah tambahkan sedikit garam.
  • Angkat dan sedia dihidangkan.

2 comments:

  1. Nasya, Naz pun selalu masak kailan ikan masin ni tp x pernah snap gmbr... Mmg sedap kailan dgn ikan masin..

    ReplyDelete
  2. amik gambau naz...senang rujukan husna bila dah besar...

    ReplyDelete