- 6 ekor ikan kepal (disapu garam kunyit dan digoreng)
- 4 ulas bawang putih + 1/2 biji bawang besar (hiris)
- 1 biji cili hijau + 1 biji cili merah (hiris)
- sos tiram secukupnya
- sedikit air
- sedikit gula dan 1 biji jus limau kasturi
- minyak untuk menumis
- Panaskan minyak dan tumis semua bahan2 sehingga layu. Tuangkan ke atas ikan yang telah digoreng .
- Sedia dimakan mudah dan pantas.
as-salam nasya
ReplyDeletewahhh..nasya..sodap tu lauk ikan sos tiram....terliur dibuatnye..ikan kepal tu ikan apa nasya..
ha..ha..ha...lauk orang malas ady..kih..kih..kih
ReplyDeleteikan kepal tu rupanya seiras mcm ikan bawal tapi lain mak,lain bapak...
bentuk dia nipis jer tapi banyak isinye.
nasya lupa lak nak bergambau ngan ikan tu ingat ady tau..ahak..ahaks...
Ikan kepal tu.....ikan kekek...
ReplyDelete