BAHAN-BAHAN :
6 ekor ikan kepal (disapu garam kunyit dan digoreng)
4 ulas bawang putih + 1/2 biji bawang besar (hiris)
1 biji cili hijau + 1 biji cili merah (hiris)
sos tiram secukupnya
sedikit air
sedikit gula dan 1 biji jus limau kasturi
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan minyak dan tumis semua bahan2 sehingga layu. Tuangkan ke atas ikan yang telah digoreng .
Sedia dimakan mudah dan pantas.
BAHAN-BAHAN :
8 biji kacang botor (dipotong serong)
3 ulas bawang merah + 3 ulas bawang putih (mayang)
1 biji cili merah (dihiris)
6 ketul hati dan pedal ayam (potong kecil)
sedikit serbuk kunyit dan serbuk lada putih
garam dan serbuk perasa
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali, tumiskan bawang hingga wangi. Kemudian masukkan hati dan pedal ayam, masak hingga sedikit garing.
Tambahkan bahan-bahan lain, kacau rata dan angkat sebelum sayur layu.