Thursday, September 12, 2013

Sup ayam dan cendawan telinga




 BAHAN-BAHAN :
3 ketul kepak ayam (potong 3)
2 keping cendawan telinga (direndam hingga lembut, hiris nipis)
4 ulas bawang putih (ketuk)
2 inci halia (ketuk)
1 tbsp pati ayam
garam secukup rasa
4 c air
hirisan daun sup dan daun bawang
sedikit minyak untuk menumis

CARA :
Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang dan halia hingga wangi.
Masukkan ayam , air dan juga cendawan.
Tambahkan pati ayam dan juga garam secukup rasa.
Renihkan sehingga ayam lembut dan taburkan hirisan daun sup dan daun bawang sejurus menghidang.



Masak lemak cili api udang galah dan pucuk ubi

Resepi biasa je...dah lama dah masak ni tapi baru nak tayang. Masak macam biasa juga, pandai-pandai koranglah ye...


Mi goreng basah

 Mi goreng ala basah-basah...sedap jugak layan sekali sekala. Resepi macam biasa juga malas aihh nak menaip...cau cin cau......